Terugblik op het VBWTN 2023: Samenwerken, Kennis Delen, Inspireren

Dit jaar waren we weer vol enthousiasme aanwezig bij het jaarlijkse VBWTN Congres, gehouden in het prachtige congrescentrum de Heerlickheijd te Ermelo. Onze passie voor actuele kennis en nauwe samenwerkingen werd opnieuw gevoed tijdens deze inspirerende dag.

De workshops van dit jaar boden diepgaande inzichten in de wereld van de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). In de sessie “Toezichtprotocol bouw en het handhavingsbeleid onder de Omgevingswet en Wkb” werden er praktische tips gedeeld voor het opstellen en toepassen van het nieuwe handhavingsbeleid. Hajé van Egmond van het ministerie van BZK leidde ons door de complexiteiten van het handhavingskader Wkb in de workshop “WKB en het handhavingskader bij kleine afwijkingen en/of het ontbreken van een verklaring”. Hierop volgde de management sessie “Het traineeship BWT”. Dit gaf een boeiend inzicht in het Vereniging BWT-traineeship, met verhelderende antwoorden op vragen over de missie, opzet en de eerste ervaringen van dit initiatief. In de workshop “Wkb: Ervaringen van de kwaliteitsborger met bouwfouten in de praktijk van toetsing en toezicht” werden waardevolle ervaringen gedeeld, waarbij de aanpak en documentatie van bouwfouten tijdens het borgingsproces werden gedemonstreerd.

Dit jaar stond opnieuw in het teken van samenwerking, kennisdeling en het verkennen van de nieuwste ontwikkelingen binnen onze sector. Het VBWTN Congres blijft een onmisbare bron van inspiratie en een platform om gezamenlijk te groeien in expertise. We kijken al uit naar het volgende jaar, waarin we opnieuw zullen streven naar verdieping en vernieuwing binnen ons vakgebied!

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE
NIEUWSBRIEF!